Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Drograttfylleri i Karlshamn. Bilbrand i Hässleholm.

Blekinge

Strax efter klockan 22 på lördagskvällen stoppade polis en bilförare i centrala Karlshamn. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri.

Skåne

Mitt i natten till söndagen ryckte räddningstjänst ut till en bilbrand vid Industrigatan på Läreda i Hässleholm.

Larmet om branden kom klockan 02.25. Bilen ska ha varit helt övertänd och stått fristående utan att det var risk för brandspridning, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Polis åkte också till platsen. Bilen som brann ska ha stått där länge och det på privat mark, enligt uppgift till SOS.

Sverige

Ett tiotal bilar brändes under natten i Östberga i södra Stockholm. Polis och räddningstjänst larmades av flera personer som sett bränderna, och vid 02-tiden var flammorna bekämpade.

– När vi kom dit var det mycket människor på plats och ett tiotal bilar stod i brand. Men det är släckt nu, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, till SVT.

Polisen har skrivit en anmälan om grov skadegörelse. Enligt Aftonbladet brann nio bilar i samma område tidigare i juni. (TT)

Världen

Nyzeeländska myndigheter utfärdade en kortvarig tsunamivarning efter ett jordskalv med magnituden 7,2 i Stilla havet.

Efter en stund drogs slutsatsen att eventuella vågor från skalvet är ofarliga.

Jordbävningen inträffade nästan 1 000 kilometer norr om Nordön. Skakningarnas centrum låg nära Kermadec-öarna, som tillhör Nya Zeeland men som är obefolkade sånär som på en forskningsstation. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.