Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En grov misshandel ska ha inträffat i närheten av en camping i Kristianopel.

På Österlen krockade en personbil med ett brofundament och föraren avled.

Blekinge

Vid 02.30-tiden på fredagen larmades polisen om misshandel av två personer vid en camping. En person ska ha fått uppsöka sjukhusvård. Närmare omständigheter var oklara under morgonen. Ingen misstänkt person är i nuläget gripen. Polisen har skrivit en anmälan om grov misshandel samt misshandel.

En viltolycka inträffade på riksväg 27, i höjd med Kallinge vid 02.30-tiden. En personbil ska ha krockat med ett rådjur men ingen person behövde följa med ambulans in till sjukhus.

Sverige

En singelolycka inträffade vid 01-tiden på väg 9, i höjd med Brösarp. En personbil hade av okänd anledning kört in i ett brofundament och föraren skadades allvarligt. Senare meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador. Mannen färdades ensam i bilen.

En företrädare för en gymnasieskola i Småland åtalas vid Växjö tingsrätt för grovt egenmäktigt förfarande efter att ha tagit källskyddat material från en reporter vid Sveriges Radio, skriver Smålandsposten.

– Brottet är grovt eftersom målsäganden hade handlingarna i sin omedelbara besittning samt med hänsyn till att en del av informationen omfattats av källskydd, säger åklagare Jonny Philipsson till tidningen. (TT)

Världen

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen tror att det antagligen kommer att tillkomma nya namn i kampen om posten som ny EU-kommissionsordförande.

Trots intensiva förhandlingar in i det sista fanns egentligen aldrig någon möjlighet att enas vid midsommarens toppmöte i Bryssel.

De förhandsutpekade toppkandidaterna Manfred Weber, Frans Timmermans och Margrethe Vestager är fortfarande med i spelet, enligt statsminister Stefan Löfven. (TT)

USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA stoppar amerikanska flygbolag från att flyga över havet i Iranskt luftrum i Hormuzsundet och Omanviken.

Redan före beslutet hade United Airlines dragit in sin linje mellan New York-flygplatsen Newark och indiska Bombay.

Orsaken är de ökade spänningarna mellan USA och Iran sedan Iran skjutit ned en amerikansk drönare. Enligt FAA så befann sig närmaste trafikflygplan omkring 45 sjömil från platsen, motsvarande drygt 80 kilometer, vid tillfället.

"Det var ett flertal civila flygplan i området vid tidpunkten för genskjutningen", skriver myndigheten i ett uttalande, som ser en ökad risk för att felberäkningar eller misstag vid identifieringar. (TT)