Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Blekinge.
Två gripna för narkotika- och vapenbrott i Hässleholm.
Publicerad 24 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polis stoppade en bil i Hässleholm sent på söndagskvällen. En husrannsakan gjordes i bilen varpå man ska ha hittat misstänkt narkotika samt en större mängd hagelpatroner.

Annons

De två, en man och en kvinna födda 1987 respektive 1981, greps klockan 23.15. De misstänks för narkotikabrott (innehav) samt brott mot vapenlagen.

– Vi håller på att förhöra dem nu. I nuläget är båda misstänkta för båda brotten, säger Peter Frostlund, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad, klockan 01.30 på natten till måndagen.

Efter förhören släpptes mannen och kvinnan på fri fot. Båda två är på måndagsmorgonen dock fortfarande misstänkta för båda brotten.

Sverige

Polisen larmades vid midnatt om en misstänkt explosion i ett bostadsområde i nordöstra Göteborg.

– Vi vet inte vad det är som har smällt, vår bombgrupp har precis kommit till platsen, säger Ann-Christin Löfstrand vid Göteborgspolisen vid 02-tiden.

Explosionen inträffade utomhus och ingen person skadades. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse. (TT)

Polisens bombgrupp sprängde på söndagskvällen ett föremål som hittades i vattnet utanför Donsö i Göteborgs södra skärgård, rapporterar SVT Nyheter Väst.

– Bombgruppen bedömde att det var ett farligt föremål, så vid klockan 21 genomfördes en sprängning, säger Jens Christensen vid polisen.

Inringare hade tidigare under kvällen larmat om det rörliknande föremålet i vattnet. Polisen kan inte säga exakt vad för slags föremål det handlar om.

Annons

– Någon form av militärt föremål, något granatliknande. Men jag vet inte exakt, säger Christensen. (TT)

En man som skottskadades i centrala Västerås på söndagskvällen fick lindriga skador, uppger Region Västmanland.

Mannen blev skjuten vid 20-tiden utomhus i ett bostadsområde på Drottninggatan.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Vittnen har förhörts och en teknisk undersökning har genomförts under kvällen och natten. Avspärrningarna kring brottsplatsen har hävts och polisen arbetar nu med att bland annat sammanställa förhör.

Den skottskadade mannen är kvar på sjukhuset för observation. Ingen är i nuläget gripen eller misstänkt för brottet. (TT)

En familj i Värmdö kommun utanför Stockholm misstänks ha fått någon slags gas insprutad i sin lägenhet under natten, skriver Aftonbladet.

Fem personer drabbades av hosta och rinniga ögon, men ingen ska ha behövt sjukhusvård.

– Det är de symptomen man får av tårgas, därmed inte sagt att det är det. Det måste vi utreda, säger vakthavande befäl Mats Almquist till Sveriges Radio Ekot. (TT)

Världen

Ett jordskalv med en beräknad magnitud på 7,5 har inträffat i östra Indonesien, meddelar USA:s geologiska myndighet USGS.

Annons

Ingen tsunamivarning har utfärdats, men delar av staden Darwin i norra Australien har evakuerats, uppger lokala myndigheter.

Skalvet ska ha inträffat på 208 kilometers djup strax efter klockan 11 lokal tid, söder om ön Ambon. (TT)

Donald Trump tänker inte låta FBI undersöka mordet på journalisten Jamal Khashoggi. USA:s president säger i en tv-intervju att fallet redan har utretts och att Saudiarabiens löfte att köpa vapen av USA "betyder något för mig", uppger nyhetsbyrån AP.

– Ta deras pengar, ta deras pengar, säger Trump i NBC:s "Meet the press".

USA:s senat röstade förra veckan för att blockera Trumps planer på försäljningen, men Trump väntas lägga ett veto mot beslutet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons