Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstanke om brott efter frontalkrocken på väg 122. Smäll i Kristianstad.
Publicerad 28 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Efter fredagskvällens frontalkrock på väg 122 norr om Alnaryd fördes en man till sjukhus. Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik.

Det brann i två soptunnor vid Brovägen i Svängsta. Larmet kom klockan 03.47. Räddningstjänst skickades dit och släckte branden, vilken inte ska ha spridit sig till någon byggnad.

Annons

Även ambulanspersonal var på plats.

Skåne

Vid 03.30-tiden ska det ha smällt i Kristianstad.

– Någonting har smällt på Naturums parkering. Vi kommer dit och där är en bil som har fått ganska stora skador, säger Emil Johnsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Nationella bombskyddet har kallats in för att säkra platsen, vilken har spärrats av.

– Sedan ska vi försöka reda ut vad som har hänt, säger Johnsson.

Är någon skadad?

– Nej, inte vad vi känner till.

Sverige

Det brann rejält i en kontorslokal i Frändefors norr om Vänersborg sent på fredagskvällen. Alldeles intill lokalen ligger stora trälager som oroade räddningstjänsten vid eventuell spridning. Men kring midnatt var branden under kontroll, skriver Göteborgs Posten.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand och har spärrat av platsen, men är förtegen kring omständigheterna.

– Jag kommenterar inte det nu. Det är en förundersökning som pågår. Jag vet faktiskt inte om det finns någon misstänkt, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Annons

Ingen person är skadad och ingen har gripits i ärendet.

– Vi har spärrat av platsen och kommer arbeta på där under dagen i dag. Jag tror att vi kommer att få en bra lägesbild under dagen, säger han. (TT)

En man i 30-årsåldern kom själv in till akuten i Västerås på fredagskvällen, där det visade sig att han hade stickskador på kroppen, skriver polisen på sin hemsida.

En brottsplats inomhus lokaliserades varpå polisen kunde gripa fyra personer misstänka för försök till mord.

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. (TT)

Världen

En amerikansk civilanställd omkom och ett flertal personer skadades i en robotattack mot en militärbas i norra Irak. Bland de skadade återfinns såväl irakisk personal som amerikansk militär.

Hur många som skadats eller deras tillstånd uppges inte, men enligt källor till nyhetsbyrån Reuters ska ingen ha livshotande skador.

Enligt lokala myndigheter besköts basen med uppemot 30 projektiler. Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för attacken. (TT)

Sex kroppar har hittats efter fredagens helikopterolycka i Hawaii.

Sju personer var ombord helikoptern, som försvann utanför ön Kauai, och enligt den lokala räddningstjänsten finns det inget hopp om att någon överlevt kraschen. Enligt Honolulu Star Advertiser har räddningsarbetet på grund av dimma avbrutits för dagen och återupptas först under lördagen, lokal tid.

Annons

"Först och främst går våra tankar och böner till passagerarnas familjer", säger Kauais borgmästare Derek Kawakami i ett skriftligt uttalande.

Helikopterns ägare slog larm när den inte kommit tillbaka i tid. Två av passagerarna uppges vara minderåriga.

Kauai är Hawaiis fjärde största ö, med många branta klippor längs kusten. Väderförhållandena under flygturen beskrivs som dåliga med kraftiga vindar och dålig sikt. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons