Nyheter

Här får flest krögare hålla öppet sent

BLEKINGE Artikeln publicerades
Foto: /TT

I Blekinge är det Ronneby kommun som har flest krogar med serveringstillstånd efter klockan 01 – dubbelt så många jämfört med Karlskrona.

Det visar siffror från Folkhälsomyndigheten som Nyhetsbyrån Siren har tagit fram gällande stadigvarande serveringstillstånd för 2018.

I hela landet är det i Stockholms kommun flest krögare får hålla öppet sent, men bara knappt. Huvudstadens 236 tillstånd är bara 36 fler än antalet i Göteborgs kommun.

– Tanken är att kommunerna ska anpassa tillståndsgivningen till de lokala förutsättningarna. Men självklart är det en trixig situation att ansvara för alkoholpolitiken samtidigt som man måste se till sådant som tillväxt, näringsliv och nöjesliv. Alkohollagen är dock en skyddslagstiftning och har därmed företräde, säger Marie Risbeck, enhetschef på Folkhälsomyndigheten till Nyhetsbyrån Siren.

I Blekinge är det Ronneby kommun som har flest krogar med tillstånd efter klockan 01, totalt sjutton stycken jämfört med åtta i Karlskrona.

Olofströms kommun och Sölvesborgs kommun handlar det om tre krogar vardera.

Foto: Nyhetsbyrån Siren
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.