Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Härvan kring affärsmannen sväller

På måndag väntar omhäktningsförhandlingar mot den 29-årige affärsmannen, i hans fortsatta frånvaro. Brottsmisstankarna har svällt med bland annat en serie olaga hot, och övergrepp i rättssak.
Karlskrona • Publicerad 15 december 2017
Det har tillkommit brottsmisstankar till dem som omfattas av den första häktningen, därför väntar nu en omhäktning.
Det har tillkommit brottsmisstankar till dem som omfattas av den första häktningen, därför väntar nu en omhäktning.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det handlar i praktiken annars mest om att målsägarna blivit så många fler, jämfört med antalet vid den första häktningsförhandlingen, i början november. Då var de 46, just nu är de formellt 101, sedan ett par förundersökningar lagts ned.

Det finns tre målsägarbiträden förordnade; förutom tidigare Lars Sundin i Jönköping nu också Maria Lidsten i Göteborg och Torgny Palm i Karlskrona. Ett målsägarbiträde har entledigats.

Annons

Men sedan dess har också förundersökningen från Stockholm förts över till Karlskrona. Där greps 29-åringen som bekant på en innekrog med 17 000 euro i en portfölj, och misstänkt kokainpåverkad.

Misstanken rör grov penningtvätt och narkotikabrott.

Det är oklart om också kvarstadsläget kommer att diskuteras på måndag. Tidigare har kontanter och andra värden för lite drygt 50 miljoner kronor tagits i beslag eller förvar, men sedan dess har det också diskuterats återvinningar, bland annat av omregistrerade bilar, eventuella bankmedel i Luxemburg, och ett hus i Spanien.

29-åringen sitter kvar i häkte i Marocko, och det finns i nuläget inga nya uppgifter om hur han mår, eller hur utlämningsprocessen fortgår.

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons