Nyheter

Helårsöppet på nygammal Dragsökrog

Karlskrona Artikeln publicerades
– Det känns rätt att ta över i egen regi igen, och återfå kontrollen. Nu blir det kvalitet igen, utlovar Thomas Berg.
Foto: Maths Olsson
– Det känns rätt att ta över i egen regi igen, och återfå kontrollen. Nu blir det kvalitet igen, utlovar Thomas Berg.

I vår nyöppnar restaurangen på Dragsö Camping i nyrestaurerat skick, och nu, efter fjolårets turbulens, också i campingens egen regi, igen. Och den hålls dessutom helårsöppen.

– Vi är i gång för fullt i lokalerna; det är mycket som måste göras, men slutresultatet ska bli helfräscht, och helmysigt, garanterar Thomas Berg i ägarfamijen.

Samtidigt pågår också rekryteringen av i första hand en restaurangchef, och en andreman.

Därefter kommer det också att anställas annan personal, såväl för högsäsongen som för helårssatsningen.

– Tanken just nu är att hålla öppet för Dagens Lunch även under vinterhalvåret, och då också för slutna sällskap och andra som kanske vill abonnera en hel restaurang vid enstaka tillfällen. Vi har ju inte så många sådana i Karlskrona, säger Thomas Berg.

– Utifrån vår fiskesatsning, som ju slagit fantastiskt väl också internationellt, kan det bli aktuellt med ökade öppettider även under ”gråsäsongen”, men troligen blir de väl inte lika generösa som under turistsäsongen.

Just nu målas och spacklas det, nya värmepumpar installeras, och ny köksutrustning, från nya bestick till större maskiner, köps in. – Restaurangen tog tyvärr lite stryk under sista året, men det åtgärdar vi nu, med råge, menar Thomas Berg.

Samtidigt ersätts också trästaketet runt uteserveringen med en glasvägg, för ständig lä.

– Vi har många planer, bland annat kring kvällsunderhållning, lite som förr. Med quiz och allsång och så. Vi drev restaurangen i egen regi fram till för fjorton år sedan, då vi beslöt arrendera ut den. Men den på Ronneby Havscamping driver vi själva, och detta underlättar kanske också på tillståndssidan.

– Förhoppningsvis är vi i gång i slutet på april.