Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hildur och Adée gav dubbelt upp

Det kunde lika gärna blivit ett knippe ton- och översättningar av Tomas Tranströmer-dikter – men nu blev det Dylan Thomas och drottning Elisabeth I i stället. På den ep Hildur Höglind släppte i går.
Karlskrona • Publicerad 25 februari 2018
Adée har tillfälligt lämnat hip hopen och blivit mer mer innerlig soul. Med emellanåt lätt discoanstrykning.
Adée har tillfälligt lämnat hip hopen och blivit mer mer innerlig soul. Med emellanåt lätt discoanstrykning.Foto: Björn Mogreen

Den sällan återkommande chansen att kunna bjuda på ett dubbelt skivsläpp möjliggjorde det i lördags för Musik i Blekinge att kunna fylla hela Blekingesalen av förväntansfulla fans till både ”hemmastjärnan” Hildur Höglind och öländska Ida ”Adée” Olsson.

Båda framförde också låtar från sina respektive skivor i en tajt releasekonsert med, åtminstone emellanåt, gruppen Unit, bestående av trummisen Kristofer Johansson och multiinstrumentalisten Niclas Höglind, och för dagen förstärkt med Bitte Appelqvist på gitarr.

Annons

Och efteråt överraskade Musik i Blekinge publiken med att dela ut de båda purfärska skivorna i fysisk form, gratis.

– Skivor är numera mer av ett visitkort, en investering på längre sikt, förklarade Niclas Höglind, som har varit med och producerat båda skivorna.

Kvar i den brittiska singer songwriter-myllan, men möjligen lite mer indie, och i sista numret rent av rockig.
Kvar i den brittiska singer songwriter-myllan, men möjligen lite mer indie, och i sista numret rent av rockig.Foto: Björn Mogreen

Adée, som redan börjat klättra i sin internationella karriär, berättade om valen av sina låtar, texterna, som vill något, och nervositeten att byta ut den dj hon vanligen framträder med mot en orkester, och samtidigt förflyttningen mot gränsländerna soul, och 80-talistisk disco.

Och Hildur Höglind har lyft fötterna något från den brittiska singer songwriter-traditionen, och blivit något lite mer indie, stråkad softrock och – electronica.

Foto: Björn Mogreen

Båda artisterna förklarade också att de har mycket på gång nu, och så mycket nytt material att det skulle kunna bli aktuellt med ännu fler releasefester, inom en inte alltför avlägsen framtid.

Foto: Björn Mogreen
Foto: Björn Mogreen

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons