Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hjortakroksskolan vinnare i Vi i femman

Klassen från Sölvesborg svarade rätt på sista frågan i kvartsfinalen och gick då om rivalerna i klassen från Torhamnsskolan.
BLEKINGE • Publicerad 23 januari 2018
William Larsen och Ebba Henningsson från Hjortakroksskolan i Sölvesborg vann kvartsfinalen i Vi i femman mot Torhamnsskolan.
William Larsen och Ebba Henningsson från Hjortakroksskolan i Sölvesborg vann kvartsfinalen i Vi i femman mot Torhamnsskolan.Foto: Stina Linde/P4 Blekinge

I den tredje kvartsfinalen i Vi i femman möttes under tisdagskvällen Torhamnsskolan klass 5 och Hjortakroksskolan klass 5B från Sölvesborg.

Inför sista frågan, den så kallade stegen, ledde Torhamnsskolan med hela sju poäng. Men William Larsen och Ebba Henningsson från Hjortakroksskolan listade snabbt ut att det var handboll som man skrev reglerna till i Danmark 1898. Det gav dem tio poäng och därmed även vinsten i tävlingen.

På torsdag är det dags för den fjärde och sista kvartsfinalen och då möts G-klavens friskola klass 5 i Ronneby och Nättrabyskolan klass 5C.

Johanna SpogardhSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons