Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hon blir årets julvärd i SVT

Årets julvärd på SVT blir programledaren och journalisten Kattis Ahlström.
Sverige • Publicerad 20 november 2018
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kattis Ahlström är nu senast aktuell med tv-programmet Arvine okänd som har nominerats till Stora journalistpriset. På julafton gör hon tittarna sällskap som årets julvärd i SVT.

– Alla har olika förhållanden till julfirande och varenda en ska känna sig välkommen till min jul i SVT. Jag vill vara sällskap till alla, och särskilt till dem som inte har någon att fira med utan sitter ensamma på julafton. Det har varit ett stökigt och oroligt år både i Sverige och i världen så jag känner att det är extra viktigt att få möjlighet att stanna upp, andas lugnt och känna lite hopp om framtiden, säger Kattis Ahlström.

Annons

2003 slog nyheten ned som en bomb: Arne Weise skulle pensioneras efter 30 år som julvärd. Sedan dess har SVT presenterat en ny julvärd per år, förutom i fjol då man plötsligt gjorde det djärva draget att utnämna två personer – Lotta Lundgren och Erik Haag – som fick det traditionstyngda uppdraget att guida svenska folket in i julstämning.

Förra årets "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" sågs av 3 859 000 tittare, vilket är den näst högsta siffran för programmet under 2000-talet. Däremot såg bara 2,5 miljoner tittare Lundgrens och Haags inslag som sändes strax innan. Drygt 350 000 fler slog på teven då Sanna Nielsen var värd 2016.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons