Nyheter

Hon blir ny generaldirektör för Kustbevakningen

Blekinge Artikeln publicerades
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) presenterade Kustbevakningens nya generaldirektör Therese Mattsson under en pressträff  i Rosenbad i Stockholm.
Foto: Jessica Gow/TT
Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) presenterade Kustbevakningens nya generaldirektör Therese Mattsson under en pressträff i Rosenbad i Stockholm.

Therese Mattsson – där har du namnet på Kustbevakningens nya generaldirektör.

Med en bakgrund som generaltulldirektör och chef för Tullverket ska nu Therese Mattsson ta sig an utmaningen som ny generaldirektör för Kustbevakningen.

– Jag är mycket glad över att få möjlighet att leda Kustbevakningen som är en myndighet som gör skillnad för samhället.

– Under många år har jag följt Kustbevakningens fina arbete såväl som ledamot i myndighetens insynsråd som genom nära samverkan mellan Tullverket och Kustbevakningen, säger Therese Mattsson vid en pressträff på Rosenbad under fredagsförmiddagen.

Anders Kjaersgaard, överdirektör och tillförordnad generaldirektör på Kustbevakningen sa så här om Mattsson:

– En erfaren generaldirektör som har lång erfarenhet av att arbeta inom "blåljus sektorn". Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med Therese.

På cv:et har Therese Mattsson en juridisk kandidatexamen och har gått polischefsutbildningen och har tidigare jobbat på Säpo, Rikskriminalpolisen och Skatteverket.

Hon tillträder sin nya tjänst 1 juni.