Nyheter

”Inte en unge kommer att vara utan julklapp i år”

Blekinge Artikeln publicerades
Stödkassen Blekinge fick ihop två bilar fulla med julklappar när de hade insamling i onsdags kväll.
Foto: Privat
Stödkassen Blekinge fick ihop två bilar fulla med julklappar när de hade insamling i onsdags kväll.

Stödkassen Blekinge överöstes med julklappar när de i onsdags hade sin sista insamling i Karlskrona.

Stödkassen Blekinge samlar varje år in julklappar som skänks till föräldrar som inte själva har råd att köpa några till sina barn. Man startade i Ronneby och Karlshamn förra veckan och avslutade utanför Harald Nyborg i Lyckeby i onsdags kväll. Efter insamlingen kunde Stödkassen Blekinge konstatera att julklapparna skulle räcka till alla i år också.

Efter en timme hade man fyllt två bilar och i år hade många också tänkt på de lite äldre barnen och tonåringarna som man annars brukar ha svårt att få fram julklappar till.

– Ögonen lyste verkligen på barnen som kom och lämnade över sina julklappar och smaskade skumtomtar och pepparkakor. Det var magisk stämning och jag skulle kunna stå där hur länge som helst bara för att få möta dessa små kloka barn med stora hjärtan och alla våra fantastiska givare. Det är underbart att få träffa alla för man får sådan energi och värme, säger Emma Jensen.

Rekordmånga människor har i år bett Stödkassen Blekinge om hjälp och man uppmanar därför familjer som behöver hjälp inför julen att höra av sig i god tid.