Nyheter

Eldningsförbudet kommer tillbaka

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Terje,Pedersen

Länsstyrelsen återinför eldningsförbudet i Blekinge.

Från klockan 15.00 idag är det förbjudet att använda engångsgrillar.

Eldningsförbudet har kommit och gått hittills i sommar - vid 13-tiden idag meddelade länsstyrelsen i Blekinge att man återinför eldningsförbudet från klockan 15.

”Länsstyrelsen har efter samråd med länets Räddningstjänster fattat beslut om eldningsförbud i Blekinge län med anledning av stor brandrisk i skog och mark”, skriver man i ett pressmeddelande.

Från och med idag är det endast tillåtet att elda eller grilla i grill ”eller annan anordning avsedd för matlagning om anordningen är utformad på ett sådant sätt att det inte finns risk för brandspridning, till exempel att den är upphöjd från marken”.

Engångsgrillar är inte tillåtna under eldningsförbudet.

”Vi vädjar till allmänheten att iaktta stor försiktighet och agera på ett sätt som minskar risken för brand i skog och mark. Att göra upp eld under rådande eldningsförbud kan leda till böter”.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.