Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Eldningsförbudet kommer tillbaka

Länsstyrelsen återinför eldningsförbudet i Blekinge.
Från klockan 15.00 idag är det förbjudet att använda engångsgrillar.
Blekinge • Publicerad 20 juni 2019
Foto: Terje, Pedersen

Eldningsförbudet har kommit och gått hittills i sommar - vid 13-tiden idag meddelade länsstyrelsen i Blekinge att man återinför eldningsförbudet från klockan 15.

”Länsstyrelsen har efter samråd med länets Räddningstjänster fattat beslut om eldningsförbud i Blekinge län med anledning av stor brandrisk i skog och mark”, skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

Från och med idag är det endast tillåtet att elda eller grilla i grill ”eller annan anordning avsedd för matlagning om anordningen är utformad på ett sådant sätt att det inte finns risk för brandspridning, till exempel att den är upphöjd från marken”.

Engångsgrillar är inte tillåtna under eldningsförbudet.

”Vi vädjar till allmänheten att iaktta stor försiktighet och agera på ett sätt som minskar risken för brand i skog och mark. Att göra upp eld under rådande eldningsförbud kan leda till böter”.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons