Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftig brand i Hässleholm stoppar tågtrafiken

Tågtrafiken genom Hässleholm har stoppats på grund av en kraftig brand i en industribyggnad intill järnvägen.
Mängder av resenärer påverkas av stoppet och tågtrafiken till och från Blekinge kan också påverkas.
Skåne/Blekinge • Publicerad 14 augusti 2019
Tågtrafiken genom Hässleholm har stoppats på grund av en kraftig brand i en industribyggnad intill järnvägen.
Tågtrafiken genom Hässleholm har stoppats på grund av en kraftig brand i en industribyggnad intill järnvägen.Foto: Johan Nilsson/TT

Det finns ingen prognos för när tågtrafiken genom Hässleholm kan återupptas. Skånetrafiken skriver på sin hemsida att ersättningsbussar är beställda.

SJ förbereder sig på att stoppet kan pågå dygnet ut.

Annons

– Då är det sju tåg som kan påverkas. Fem från Stockholm på väg mot Malmö/Köpenhamn och två tåg från Malmö/Köpenhamn mot Stockholm, säger Dan Olofsson vid SJ:s presstjänst till TT.

Larmet om branden kom vid 17.45 på onsdagen.

”Det är stopp i tågtrafiken till och från Hässleholm sedan klockan 17:40 på grund av en omfattande brand i närheten utav spårområdet. Detta medför inställda tågavgångar på flertalet hel eller delsträckor i Skåne och Småland”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Det är oklart hur branden och tågstoppet i Hässleholm påverkar tågtrafiken till och från Blekinge, men Trafikverket uppger att samtlig tågtrafik i Blekinge kan påverkas till följd av branden.

”Inga tåg kan i nuläget passera. Ersättningsbussar pendlar i begränsad omfattning på nedanstående sträckor: Malmö C – Kristianstad – Hässleholm – Tyringe – Hässleholm – Markaryd – Hässleholm – Kristianstad”, skriver Blekingetrafiken på sin hemsida.

I övrigt uppmanas resenärer till och från Blekinge att söka mer detaljerad information om just sin avgång på Blekingetrafikens hemsida.

Det finns ingen uppgift om personskador.

– Vi har evakuerat ett gym som ligger i en närliggande byggnad. En livsmedelsbutik har också utrymts på eget bevåg, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin till TT.

Joel PeterssonSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons