Nyheter

Kraftig brand i Hässleholm stoppar tågtrafiken

Skåne/Blekinge Artikeln publicerades
Tågtrafiken genom Hässleholm har stoppats på grund av en kraftig brand i en industribyggnad intill järnvägen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Tågtrafiken genom Hässleholm har stoppats på grund av en kraftig brand i en industribyggnad intill järnvägen.

Tågtrafiken genom Hässleholm har stoppats på grund av en kraftig brand i en industribyggnad intill järnvägen.

Mängder av resenärer påverkas av stoppet och tågtrafiken till och från Blekinge kan också påverkas.

Det finns ingen prognos för när tågtrafiken genom Hässleholm kan återupptas. Skånetrafiken skriver på sin hemsida att ersättningsbussar är beställda.

SJ förbereder sig på att stoppet kan pågå dygnet ut.

– Då är det sju tåg som kan påverkas. Fem från Stockholm på väg mot Malmö/Köpenhamn och två tåg från Malmö/Köpenhamn mot Stockholm, säger Dan Olofsson vid SJ:s presstjänst till TT.

Larmet om branden kom vid 17.45 på onsdagen.

”Det är stopp i tågtrafiken till och från Hässleholm sedan klockan 17:40 på grund av en omfattande brand i närheten utav spårområdet. Detta medför inställda tågavgångar på flertalet hel eller delsträckor i Skåne och Småland”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Det är oklart hur branden och tågstoppet i Hässleholm påverkar tågtrafiken till och från Blekinge, men Trafikverket uppger att samtlig tågtrafik i Blekinge kan påverkas till följd av branden.

”Inga tåg kan i nuläget passera. Ersättningsbussar pendlar i begränsad omfattning på nedanstående sträckor: Malmö C – Kristianstad – Hässleholm – Tyringe – Hässleholm – Markaryd – Hässleholm – Kristianstad”, skriver Blekingetrafiken på sin hemsida.

I övrigt uppmanas resenärer till och från Blekinge att söka mer detaljerad information om just sin avgång på Blekingetrafikens hemsida.

Det finns ingen uppgift om personskador.

– Vi har evakuerat ett gym som ligger i en närliggande byggnad. En livsmedelsbutik har också utrymts på eget bevåg, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin till TT.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.