Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vindarna avtar efter kraftigt oväder

Öresundsbron har öppnat igen sedan kraftiga vindar över södra Sverige orsakat stopp.
Ovädret har nu nått sin kulmen, och vindarna väntas avta under natten.
Väder • Publicerad 13 september 2017 • Uppdaterad 14 september 2017
En våg slår över piren vid Falsterbokanalen i Vellinge när busvädret med regn och hårda vindar drog in över södra Sverige på onsdagskvällen.
En våg slår över piren vid Falsterbokanalen i Vellinge när busvädret med regn och hårda vindar drog in över södra Sverige på onsdagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

– I Sydskåne håller vinden på att avta nu så det är framför allt under natten som det kommer att vara fortsatt blåsigt. Sedan under morgonen kommer det att vara blåsigt men inte så att det är någon fara, säger Stina Kihlgren, meteorolog på SMHI.

De kraftigaste vindarna har uppmätts över havet, i Hanöbukten och mellan Sverige, Tyskland och Polen.

Annons

– Det är på väg upp över norra Östersjön och kommer att ge ganska mycket regnskurar över södra Sverige under torsdagen, men betydligt lugnare vindar.

De högsta byvindshastigheterna som SMHI har mätt upp var i Falsterbo, med 28,3 meter per sekund.

Öresundsbron stängdes vid 23-tiden på onsdagskvällen och kunde öppna igen vid 01-tiden. Fortfarande uppmanas vindkänsliga fordon att inte köra över bron, enligt ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons