Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Polisanmäld krogägare slängde ut sina vakter

Den enligt rapporten ”väldigt berusade” krogägaren skällde inte bara ut ordningsvakterna i kränkande ordalag, utan bad dem också ”försvinna”.
Karlskrona • Publicerad 19 januari 2018
Ordningsvakterna berättar nu att krogägaren först skällde ut dem, och sedan bad dem försvinna.
Ordningsvakterna berättar nu att krogägaren först skällde ut dem, och sedan bad dem försvinna.Foto: Fredrik Sandberg

Även de ordningsvakter som tjänstgjorde under tumultet på ett nöjesetablissemang i centrala Karlskrona förra fredagen, som ledde till att stället fick slå igen i förtid, har nu lämnat in en rapport till socialnämnden om det inträffade.

Den påminner i stora drag om den som tidigare kommit från polispatrullen på plats, men det påpekas också i vaktrapporten att de båda gäster som ertappats med att förse sig med alkohol ur en spritkyl på krogen, ringde efter krogägaren sedan de avvisats av ordningsvakterna, och att denne då genast kom, och tog de båda avvisade i försvar.

Annons

Detta samtidigt som han skällde ut såväl personal på plats som ordningsvakterna.

Därefter tog han de båda avvisade med sig in på krogen igen.

När en av vakterna säger till krogägaren att denne borde föregå med gott exempel, och även visa sin personal respekt, och inte kränka dem med diverse olämpliga uttryck, blir vakterna beordrade att ”försvinna”.

De gör då så, ”ingen av oss vill heller vara kvar”, och strax därpå beslutar de också, i samråd med polisen, att stänga stället, en timme före stängningsdags.

Rapporten läggs nu till det underlag som kommunens alkoholhandläggare har att ta ställning till när han beslutar om eventuella konsekvenser för krogägaren. Det kan bli frågan om allt från en avskrivning till att alkoholtillståndet återkallas.

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons