Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brand i ladugård i natt - flera djur döda

Flera byggnader brann under natten i Mörrum. Det finns djur kvar i någon av byggnaderna men ingen person ska ha skadats.
Mörrum • Publicerad 5 juli 2018
Det ska finnas djur kvar i byggnaderna som brinner utanför Mörrum.
Det ska finnas djur kvar i byggnaderna som brinner utanför Mörrum.Foto: Bengt Hællquist

Vid 02.30 på natten mot torsdagen kom ett larm om en övertänd lada utanför Mörrum.

– Där är byggnader som är övertända, säger Johan Nilsson, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Västra Blekinge.

Annons

En av byggnaderna, en mindre komplementbyggnad till en maskinhall, blev totalförstörd av branden. Halva ladugården är förstörd, där har det även funnits djur. Fem eller sex kalvar och ett okänt antal får har dött i branden. Flera djur ska dock ha överlevt branden.

Ingen person har skadats i branden.

Till en början fanns det risk för att branden skulle sprida sig till skog och mark i närheten. Men vid 05.45 meddelar räddningstjänsten att man har kontroll på branden och börjar avveckla personal från platsen.

Räddningstjänsten hade som mest personal från fyra stationer på platsen och räknar med att eftersläckning kommer ta åtminstone hela torsdagsförmiddagen.

– Nu är vi tre styrkor på plats och kommer hålla på med eftersläckning i flera timmar till, säger Johan Nilsson på räddningstjänsten vid 7.30-tiden på torsdagsmorgonen.

Det är oklart vad som ska ha orsakat branden enligt Johan Nilsson. Det finns dock ingen misstanke om att den ska vara anlagd.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons