Nyheter

Landstinget upphandlar materialdepå

BLEKINGE Artikeln publicerades
Här i Nättraby var det tänkt att landstingets lagerlokal skulle ligga – innan alla turer började.
Foto: Mattias Mattisson
Här i Nättraby var det tänkt att landstingets lagerlokal skulle ligga – innan alla turer började.

Efter att ha stämts på totalt 23 miljoner kronor inleder nu Landstinget Blekinge upphandlingen av en ny materialdepå.

Det meddelar Landstinget Blekinge i ett pressutskick, där det står att upphandlingen annonseras enligt Lagen om offentlig upphandling och kommer att innefatta en nyckelfärdig lokal som motsvarar Landstinget Blekinges behov.

Som Sydöstran tidigare berättat stämde ägaren av Nättraby bruk landstinget på 11 miljoner kronor – eftersom företaget hade blivit lovade att landstinget Blekinge skulle ha sin materialdepå i deras lokal.

Men landstinget skrev i stället ett nytt hyresavtal med Acrinova som byggt ett nytt lager i Nättraby. Eftersom avtalet inte varit ute på offentlig upphandling anmälde ägaren till Nättraby bruk då avtalet till förvaltningsrätten som rev upp det.

Landstinget har därefter också stämts av Acrinova på 11,7 miljoner kronor. Därmed har Landstinget Blekinge stämningar emot sig på uppemot 23 miljoner.

I våras tog dåvarande landstingsstyrelsen beslut om att upphandla en materialdepå.

– Utbudet av sjukvårdsmaterial har ökat kraftigt genom åren och den nuvarande materialdepån på sjukhusområdet i Karlskrona har blivit för liten. Då marken inom sjukhusområdet i första hand behövs till framtidens nya vårdbyggnader vill landstinget nu upphandla en lämplig lokal utanför sjukhusområdet, skriver Landstinget Blekinge i pressutskicket.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.