Nyheter

E22 öppen igen efter dödsolycka i natt

Kristianstad Artikeln publicerades
En man i 60-årsåldern har avlidit i en olycka på E22 öster om Kristianstad.
Foto: Johan Nilsson/TT
En man i 60-årsåldern har avlidit i en olycka på E22 öster om Kristianstad.

E22:an mellan Kristianstad och Bromölla är öppen igen efter den svåra olyckan i natt. Räddnings- och efterarbetet på platsen pågick hela dagen och en bit in på kvällen.

En man omkom i en trafikolycka på E22 under natten till tisdag. Ytterligare en person skadades.

Två trafikolyckor har skett under kort tid på E22 strax öster om Bäckaskog, mellan Kristianstad och Bromölla. Larmet om olyckorna kom en stund innan midnatt, natten mot tisdag.

– Det är en lastbil med släp som har vält så den ligger över hela vägen och blockerar hela E22:an, säger Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen säger att lastbilschauffören har väjt för något, förmodligen ett djur och då hamnat på sidan och blockerar vägen.

– Och sen kommer en personbil en stund senare och uppmärksammar väl inte detta, utan kör rätt in i underredet på den här lastbilen. Och föraren omkommer då, säger Thomas Boking, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Det är alltså föraren av personbilen, en man i 60-årsåldern, som har omkommit. Polisen har underrättat mannens anhöriga.

Lastbilschauffören har förts med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt men polisen uppger att han ligger kvar på sjukhus. Polisen tror inte att lastbilschauffören fått några extra skador av påkörningen från personbilen.

– De skador som lastbilschauffören har kommer nog från den första olyckan så att säga, säger Thomas Boking.

Lastbilschauffören har inte kunnat förhöras.

Tre ambulanser larmades ut till olycksplatsen, samt 15 personer från räddningstjänsten i Bromölla och Kristianstad. Även polis ryckte ut.

Lastbilen var lastad med grishuvuden som spred sig över vägen och E22 stängdes därför av i båda riktningar efter olyckan. Saneringen tog många timmar och vägen öppnades inte förrän efter klockan 20 på kvällen.

Fordonen tas i beslag av polisen för vidare utredning.

Olyckan ska ha skett i riktning mot Sölvesborg.