Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Lex Maria-anmälan efter hjärtinfarkt

Det dröjde innan en man i 80-årsåldern som haft en hjärtinfarkt omhändertogs akut. Nu har Region Blekinge gjort en lex Maria-anmälan.
BLEKINGE • Publicerad 16 april 2019

Mannen sökte vård på akutmottagningen på Blekingesjukhuset eftersom han känt sig svag och haft problem med balansen under några dagar.

EKG:et, det vill säga hjärtundersökningen, visade att patienten hade hjärtförändringar och det togs även blodprover som tydde på hjärtinfarkt. Trots detta dröjde det akuta omhändertagandet.

Annons

Det visade sig senare att patienten hade haft en hjärtinfarkt några dagar innan undersökningen. Han fick behandling och kunde efter att ha vårdats på sjukhuset återvända hem.

Det uppstod ingen skada för patienten i det aktuella fallet, men det fanns en risk för allvarlig vårdskada och därför har nu Region Blekinge gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons