Nyheter

Lex Maria-anmälan efter hjärtinfarkt

BLEKINGE Artikeln publicerades

Det dröjde innan en man i 80-årsåldern som haft en hjärtinfarkt omhändertogs akut. Nu har Region Blekinge gjort en lex Maria-anmälan.

Mannen sökte vård på akutmottagningen på Blekingesjukhuset eftersom han känt sig svag och haft problem med balansen under några dagar.

EKG:et, det vill säga hjärtundersökningen, visade att patienten hade hjärtförändringar och det togs även blodprover som tydde på hjärtinfarkt. Trots detta dröjde det akuta omhändertagandet.

Det visade sig senare att patienten hade haft en hjärtinfarkt några dagar innan undersökningen. Han fick behandling och kunde efter att ha vårdats på sjukhuset återvända hem.

Det uppstod ingen skada för patienten i det aktuella fallet, men det fanns en risk för allvarlig vårdskada och därför har nu Region Blekinge gjort en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.