Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Manhammar (S): ”Inför vegansk mat som norm i riksdagen”

Socialdemokratiska riksdagsledamoten Magnus Manhammar från Karlskrona vill att mat med animaliska produkter ska ses som specialmat i riksdagens restauranger.
Han vill även avskaffa riksdagsledamöternas flygresor i ett nytt klimatpaket som presenterades på tisdagen.
Blekinge • Publicerad 16 oktober 2018
Foto: Mattias Mattisson

Det var under tisdagens riksdagsdebatt som Blekinges riksdagsledamot Magnus Manhammar presenterade ett klimatpaket för att ändra riksdagens rutiner.

Han vill bland annat att beslut och möten ska genomföras allt mer digitalt. Han tycker även att riksdagens möten ska koncentreras och effektiviseras så att flygresor kan undvikas. Tills dess att flygresorna helt kan slopas vill han att alla resor ska klimatkompenseras, inte bara utlandsresor som det är i nuläget.

Annons

– Riksdagen måste vara en förebild när det gäller klimatarbetet. Det är den tyvärr inte idag. Dagens arbetssätt förutsätter tusentals flygresor varje år. Det är ohållbart och omodernt. Vi måste tänka helt nytt kring vårt sätt att arbeta, säger Magnus Manhammar.

Manhammar föreslår även att vegansk mat ska bli norm i riksdagens restauranger och att mat med animaliska produkter ska ses som specialmat.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons