Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Mario ”först ut” i Blekinge 2018

Lille Mario från Lyckeby var den av nyårsnattens hela sex nyfödda i Blekinge som hade mest bråttom till världen, strax efter halv ett.
Karlskrona • Publicerad 1 januari 2018 • Uppdaterad 2 januari 2018
Lille Mario blev förstfödde blekingen 2018, med nedkomst strax efter halv ett.
Lille Mario blev förstfödde blekingen 2018, med nedkomst strax efter halv ett.Foto: Björn Mogreen

Och liten och liten, invänder han själv med små gnyenden vid Sydöstrans besök lite senare på nyårsdagen; 4 690 gram och 54 centimeter lång!

Det gjorde förlossningen lite tuff för mamma Kim NutPaPhat Fueangchon.

Annons

– Men i det stora hela gick det bra, och han är alldeles underbar, strålar pappa Morgan Strömbring.

– Han var planerad till den 27 december, men ville väl vänta in det nya året, skrattar den stolte pappan – som själv inte hade något hum om några klockslag när förlossningen väl kom i gång.

För honom är Mario första barnet, medan Kim har en tidigare son på 5 år, kvar hos mormor i Thailand – men förhoppningen är att familjen ska kunna bli komplett senare i år.

– Vi hittade som så många andra nu för tiden varandra på nätet, och när vi väl träffades blev det kärlek vid första ögonkastet. Nu har vi varit gifta i drygt ett år, och banden blir bara starkare och starkare. Vi är väldigt lika, trots våra olika bakgrunder, berättar Morgan.

– Och Mario är vårt kärleksbarn!

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons