Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

May: "Beklagar djupt att jag inte lyckats"

Brexit skjuts upp – igen. Det nya datumet för när Storbritannien ska lämna EU är senast 31 oktober i år. Den brittiska premiärministern ber om ursäkt för tidsförlängningen.
Brexit (TT-AFP-Reuters) • Publicerad 11 april 2019
Theresa May möter medierna i Bryssel.
Theresa May möter medierna i Bryssel.Foto: Francisco Seco

– Jag vet att frustrationen är stor hos många människor för att jag var tvungen att be om den här förlängningen. Storbritannien borde ha lämnat EU vid det här laget och jag beklagar djupt att jag hittills inte lyckats övertyga parlamentet om att godkänna avtalet, sade May under en presskonferens i natt.

En brexitförlängning innebär också en förlängning på premiärministerposten för Theresa May som lovat att avgå när parlamentet godkänt ett avtal för hur Storbritannien ska lämna EU. Men förseningen piskar upp ilskan och besvikelsen från konservativa politiker. Listan över kandidater som utmanar May växer.

Annons

Över 30 ministrar har slutat sedan valet 2017 och flera av dem, som den tidigare utrikesministern Boris Johnson, har vänt sig mot Mays strategi och blivit en av hennes största kritiker.

May har tidigare sagt att hon inte tänker acceptera att Storbritannien stannar i EU längre än till 30 juni vilket skulle innebära att landet tvingas delta i EU-valet i maj.

"Om premiärministern tänker hålla sitt ord, kan vi vänta oss hennes avgång senare i kväll?", twittrade den konservative brexitanhängaren och parlamentsledamoten Peter Bone efter nattens besked.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons