Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

Lugn natt lokalt, tre gripna efter biljakt i Trollhättan och Trump får nio miljarder till muren mot Mexiko. Här är nattens nyheter – lokalt och i omvärlden.
Publicerad 26 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Det har varit en lugn natt i Blekinge utan några stora nyhetshändelser.

Annons

Sverige

Tre personer greps under måndagskvällen efter en biljakt i Trollhättan, uppger lokala medier.

Polisen hade tipsats om en stillastående bil med tre personer i som betedde sig mystiskt, när polisen kom fram till platsen upptäcker de att bilen var anmäld stulen.

Bilen körde därifrån och polisen följde efter. Först när föraren tappade konrollen vid en rondell fick polisen stopp på jakten.

De tre i bilen greps, föraren misstänks bland annat för tillgrepp av fortskaffningsmedel och för drograttfylleri.

En flicka fick under en basketmatch i december sitta på avbytarbänken under större delen av matchen. Efteråt gick pappan till flickan fram till tränaren och skällde ut honom på ett mycket hotfullt sätt. Klubben tog därefter beslutet att polisanmäla mannen för ofredande, rapporterar GP.

Enligt tränaren, en pojke i tonåren, ska mannen ha uppträtt aggressivt och knuffat till honom i bröstet. Mannen förnekar brott och uppger att han var bestämd, men inte hotfull.

– Föräldrar som överreagerar är generellt ett av våra stora problem inom ungdomsidrotten. Mycket av det som skriks från läktarna är helt oacceptabelt. Det är viktigt för föreningarna att arbeta med värdegrundfrågorna i förhållande till både ledare och vuxna vid sidan om planen, säger Michael Malm, kanslichef på Westra Basketbollförbundet till tidningen.

Rättegången äger rum i början av maj.

Världen

Annons

Amerikanska Nasa har tvingats att ändra sina planer för ett uppdrag på rymdstationen ISS.

Det var tänkt att de två astronauterna Christina Hammock Koch och Anne McClain tillsammans skulle göra en rymdpromenad på fredag, vilket skulle vara första gången två kvinnor tillsammans utförde en sådan.

Men när McClain arbetade på utsidan av ISS förra veckan insåg hon att en överdel av rymddräkten var för stor. En medium skulle passa bättre, vilket är samma storlek som Koch har.

"Eftersom det bara finns en överdel i medium som kan göras färdig tills på fredag den 29 mars så kommer Koch att bära den", uppger Nasa.

Koch kommer att utföra rymdpromenaden tillsammans med astronauten Nick Hague, som har en större storlek på sin dräkt.

Av de 214 rymdpromenaderna som hittills utförts på ISS har samtliga gjords av bara män eller i en kombination av män och kvinnor.

USA:s försvarshögkvarter Pentagon har godkänt att en miljard dollar, motsvarande 9,2 miljarder kronor, används till det omdiskuterade murbygget vid gränsen mot Mexiko.

Försvarsdepartementet har fått en förfrågan från departementet för inrikes säkerhet om att bygga 92 kilometer av barriären, och därtill infrastruktur som vägar och lampor.

Tillförordnade Pentagonchefen Patrick Shanahan har gett ingenjörskåren i uppdrag att planera och utföra bygget.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons