Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Miljonsatsning på Blekinges cancervård

Regeringen betalar ut 3 miljoner kronor till Blekinges cancervård för att korta köerna i cancervården.
Blekinge • Publicerad 26 april 2018
Landstinget
LandstingetFoto: Franz Feldmanis

Totalt ska 391 miljoner kronor fördelas till Sveriges landsting i år från regeringen, enligt en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Nu delas första halvan av statsbidraget ut, 195 miljoner kronor, vars syfte är att korta köerna i cancervården.

Annons

Blekinge får nu 3 miljoner kronor som ska användas för att korta väntetiderna i cancervården. Bland annat genom att arbeta mer standardiserat, och med uppsatta tidsgränser mellan olika moment i vårdförloppet mellan välgrundad misstanke om cancer och behandlingsstart.

Landstinget kan få ännu mer pengar i höst om de klarar av kraven i överenskommelsen.

– Vi ser att regeringens satsning börjat ge resultat för att korta väntetiderna i cancervården, men än är vi inte nöjda och mer måste göras. Vi har fått Landstinget Blekinges handlingsplan för det fortsatta arbetet med standardiserade vårdförlopp i cancervården. Då handlingsplanen uppfyller grundkraven får Blekinge ta del av medlen som regeringen avsätter för en bättre cancervård, med 3 miljoner kronor. Dessutom finns det möjlighet till mer pengar under året, säger socialminister Annika Strandhäll.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons