Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt drograttfull kolliderade med lastbil

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för en rad brottsrubriceringar efter att ha jagats av polisen och sedan krockat på E22.
Nyheter • Publicerad 26 juli 2017 • Uppdaterad 18 augusti 2017

Vid 21-tiden på tisdagskvällen ser en polispatrull på väg till ett annat ärende hur en personbil tränger sig förbi en annan bil i ett enfiligt körfält.

– Bilen liksom prejar till den andra bilen och fortsätter sedan därifrån i hög hastighet, så polisen följer efter, säger Malin Pärmborn, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Annons

Bilen kör då västerut men vänder sedan i en rondell och börjar köra mot Karlskrona. I samband med det kolliderar den med en lastbil och blir sedan stående vid mitträcket på E22 i höjd med Grönadal.

Inga personskador ska ha uppstått. Vissa trafikstörningar uppstod inledningsvis men efter att bilen hade bärgats vid 22-tiden var det åter full framkomlighet.

I olycksbilen fanns en passagerare som inte misstänks för något brott men föraren har nu anhållits misstänkt för både grov vårdslöshet i trafiken, smitning från trafikolycka, drograttfylleri, narkotikabrott samt grov olovlig körning då han saknade giltigt körkort och brott mot knivlagen då han hade ett baseballträ i bilen.

Fredrik Tano
Annons
Annons
Annons
Annons