Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

MQ lägger ner butiker – inga besked om Blekinge

Klädkedjan MQ går dåligt –nu agerar man med att stänga sina olönsamma butiker.
I länet finns tre MQ-butiker; i Karlskrona, Karlshamn och Sölvesborg, men där vill vd:n inte lämna några besked än om framtiden.
Blekinge • Publicerad 18 december 2018
Klädföretaget MQ:s vd Ingvar Larsson när han lämnade en delårsrapport i en Stockholmsbutik tidigare i höstas.håller press- och analytikerträff med anledning av delårsrapport i en butik i Stockholm.
Klädföretaget MQ:s vd Ingvar Larsson när han lämnade en delårsrapport i en Stockholmsbutik tidigare i höstas.håller press- och analytikerträff med anledning av delårsrapport i en butik i Stockholm.Foto: Jessica Gow/TT

MQ har det tufft i en konkurrensutsatt bransch där näthandeln alltmer tar över.

Under perioden september till november visade resultat före skatt 11 miljoner kronor, 24 miljoner sämre än motsvarande kvartal förra året.

Annons

Nu har man sjösatt ett åtgärdsprogram inom hela koncernen, där även kedjan Joy ingår, vilket också innebär att man redan tagit beslut att stänga ett antal av sina 122 MQ-butiker runt om i landet.

Hur många vill vd:n Ingvar Larsson inte säga – inte heller om de tre butikerna i Blekinge ligger i riskzonen.

– Jag kommenterar inte enskilda butiker, men det betyder inte heller att de tre är med på den listan, vi återkommer till det i januari. Vi måste se till att tjäna pengar där vi är, säger han till Sydöstran.

Men ni har beslutat att stänga butiker?

– Ja, det har vi men jag tycker inte det finns någon anledning till oro, vi behandlar varje butik för sig och så länge de är lönsamma så behöver man inte vara orolig. Och i det här ingår även Joy-butikerna, det här är riktat till hela vår koncern, säger Ingvar Larsson.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons