Nyheter

Musikcentrum satsar i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades
På fredagen var det uppstart för Musikcentrums nya Blekingesatsning.
Foto: Mattias Mattisson
På fredagen var det uppstart för Musikcentrums nya Blekingesatsning.

Blekinges musiker ska få mer stöd när medlemsorganisationen Musikcentrum nu satsar i länet.

Musikcentrum finns nu i region öst, väst och syd men har i princip ingen verksamhet i Blekinge. Det ska det bli ändring på nu när det satsas på Blekinges musiker.

Musikcentrum ska bland annat erbjuda coachning till musiker, seminarier, föreläsningar och workshops inom olika ämnen.

– Föreläsningarna kan bland annat handla om hur man marknadsför sig som frilansare, hur man pitchar sina idéer och hur bokare tänker när de bokar musiker så att man vet vad man ska tänka på, säger Astrid Selling, verksamhetsledare på Musikcentrum i syd.

På fredagen hölls det första uppstartsmötet för den nya Blekingesatsningen och flera blekingska musiker hade bjudits in. En av dem var Pia Dauhn som bland annat jobbar med Blekinges eldsjälsgala och frilansar som fiolspelare.

– Det låter väldigt bra. Det är detta jag har saknat och jag har nästan tänkt att jag måste flytta ifrån Blekinge men det behöver jag ju inte nu, säger Pia Dauhn.

Musikcentrum har ännu inga planer på vilka lokaler de ska hålla till i i Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.