Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nattens händelser – i Blekinge och världen

Lugnt i såväl Blekinge som Skåne i natt.
Svenskar räddade från fjäll i Norge.
Publicerad 20 juli 2017

Blekinge

Inget att rapportera om.

Annons

<br>

Skåne

Lugnt även i grannlänet.

<br>

Sverige

Tre män döms till fängelse för utpressning, rån och människorov i Gävle i april. skriver Gefle Dagblad.En man kidnappades och pressades med våld att ta ut 5000 kronor som direkt stals, som betalning för en påhittad skuld. Mannen blev bortförd med bil och knivhuggen i benet, och han fick sparkar och slag mot huvudet under bilfärden.

Männen döms till fängelse i två år, två år och åtta månader samt fyra och ett halvt år. TT

<br>

Norge

De två svenska klättrare som fastnat på en klippavsats i Lofoten i Norge kunde under natten hämtas av en räddningshelikopter. Båda rapporteras vara välbehållna.

Annons

Räddningsförsöken inleddes på onsdagsmorgonen. Helikoptern försökte vid 19-tiden på kvällen hämta klättrarna men hindrades av tät dimma och svåra räddningsförhållanden. Helikoptern fanns under natten kvar i området i väntan på bättre väder och kunde klockan 03.10 natten mot torsdagen hämta klättrarna. TT

<br>

Kanada

Närmare 140 skogsbränder rasar i British Columbia i västra Kanada, mer än hälften av dem är inte under kontroll, enligt myndigheterna.

Undantagstillståndet som infördes den 7 juli har förlängts med två veckor, meddelar delstatsregeringen. Minst 46000 människor har tvingats fly sina hem.

Närmare 3000 brandmän och 200 helikoptrar och vattenbombplan arbetar med släckningsarbetet. Ytterligare förstärkning är på väg. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons