Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nedskräpning tolereras inte av Blekingeborna

Nio av tio Blekingebor tycker att det är rätt att säga ifrån om man ser någon slänga skräp på marken. Detta presenterar stiftelsen Håll Sverige Rent i ett pressmeddelande.
Blekinge • Publicerad 3 januari 2019
Foto: Hasse Holmberg/TT

– Det är viktigt att normen är att inte skräpa ner och att alla hjälps åt att lösa problemet, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Det är genom Nedskräpningsbarometern, en årligt återkommande undersökning av Håll Sverige Rent, som resultatet av Blekingebornas åsikter kring nedskräpning togs fram.

Annons

– Det är glädjande att en överväldigande majoritet av Blekingeborna tycker att man ska säga ifrån när någon skräpar ner, säger Johanna Ragnartz i pressmeddelandet.

Var sjunde Blekingebo har vid något tillfälle faktiskt sagt ifrån när de sett någon skräpa ner.

På en trottoar som är två meter bred och 100 meter lång motsvarar det mer än hundra skräpföremål. Förutom fimpar, som är det vanligaste skräpet i stadsmiljö, är det plast, snus och papper som oftast hamnar på marken.

– Nedskräpning förstör våra hav, våra städer och vår natur. Därför behöver vi bli mer medvetna om problemet och sluta skräpa ner. Genom att påminna varandra kan vi tillsammans hjälpas åt att minska nedskräpningen, säger Johanna Ragnartz.

Frida Willander
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons