Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Nöjesställe fick stänga efter personalprotest

Polis och ordningsvakter tog häromnatten ett gemensamt beslut att stänga ett av stans nöjesetablissemang, sedan det uppstått interna störningar, och personal känt sig ofredad och hotad.
Karlskrona • Publicerad 15 januari 2018
Nöjesstället stängde i förtid, på personalens begäran.
Nöjesstället stängde i förtid, på personalens begäran.Foto: Stina Stjernkvist

Polisen vill i nuläget inte gå in på exakt vad som hände, men ett PM är skickat till socialens alkoholhandläggare, där händelserna på nöjesstället under fredagsnatten beskrivs i detalj, och där också personal har fått uttala sig.

Det var på inrådan av personalen, efter samråd med ordningsvakter, som polis informerades, och nöjesstället stängde, någon timme innan ordinarie stängningstid.

Annons

Kvällen därpå var dock stället öppet som vanligt, även om det också då var stökigt, med flera ingripanden av polisen.

– Vår första åtgärd nu är att tillsammans med polisen diskutera den här informationen med tillståndsinnehavarna på stället i fråga, och få deras version. Det är också viktigt med skriftlig dokumentation. Det kan sedan sluta med att vi antingen skriver av ärendet, att vi gör korrigeringar – eller öppnar ett tillståndsärende, som rent teoretiskt förstås kan sluta med att ett tillstånd återkallas, berättar alkoholhandläggare Lennart Nilsson för Sydöstran.

Då ser man också historiskt på de tillstånd som löper; om stället i fråga i närtid varit föremål för andra händelser som skulle kunna äventyra tillståndet.

– Det nu aktuella stället har varit aktuellt förr, men inte i närtid.

Hur den här turbulensen påverkar personal och andra inblandade är i nuläget oklart.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons