Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ny prisutdelning på Guldeken

Årets nybyggare och årets pionjärer i Blekinge kommer i år att utses på Guldekengalan som hålls i Ronneby på fredag.
BLEKINGE • Publicerad 2 oktober 2018
Anke Lilli Andersson på June & Me tar emot priset som Årets nybyggare i Blekinge 2015.
Anke Lilli Andersson på June & Me tar emot priset som Årets nybyggare i Blekinge 2015.Foto: Mattias Mattisson

Tidigare har prisutdelningen skett på residenset i Karlskrona, men i år har de nominerade blivit inbjudna till Blekinges näringslivsgala Guldeken som är på fredag den 5 oktober.

– Det blir klockrent. Det känns som att det passar bättre in där, säger Per-Ola Carlsson som sitter med i priskommittén.

Annons

Det handlar om tre vinnare som ska utses.

Årets nybyggare delas ut till en företagare med utländsk bakgrund, som nyligen har kommit till Sverige och startat ett eget företag som varit aktivt i minst två år.

Årets pionjär går till en entreprenör med utländsk bakgrund som är majoritetsägare och varit aktiv i minst fem år. Årets unga pionjär delas ut till någon som inte är äldre än 30 år, har minst en förälder med utländsk bakgrund och har startat ett företag med en framgångsrik affärsidé.

Därefter väljer den nationella nomineringskommittén ut vilka av de regionala vinnarna som får komma till den nationella finalen på slottet i Stockholm den 16 oktober, där kung Carl XVI Gustaf delar ut priserna.

Guldeken anordnas för tjugofjärde året och än en gång hålls galamiddagen på Blekinge Convention Center i Ronneby.

Matilda OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons