Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Överklagar domar mot ”knarkkrögarna” i Blekinge

De båda Blekingekrögarna dömdes nyligen av Uppsala tingsrätt till mellan dryga sju respektive dryga nio års fängelse för grovt narkotikabrott efter att ha tillverkat 150 kilo amfetamin i sitt restaurangkök. Nu överklagar åklagaren Thomas Forsberg domarna.
Blekinge • Publicerad 16 juli 2019
Foto: Bertil Ericson / TT

”Knarkkrögarna” från Blekinge, som ansågs vara huvudaktörer i den stora amfetaminhärva som nystades upp för ett år sedan, dömdes för några veckor sedan till långa fängelsestraff för bland annat grovt narkotikabrott.

Totalt dömdes 13 personer från olika delar av Sverige i den omfattande knarkrättegången som pågick i flera veckor.

Annons

En 48-årig man från länet dömdes till nio år och tio månaders fängelse och hans medkumpan, en 42-åring, dömdes till sju år och tio månader bakom lås och bom.

Redan när Sydöstran pratade med åklagaren i målet, Thomas Forsberg, direkt efter domen den 5 juli antydde han att han tyckte straffen var för milda. Nu överklagar, inte särskilt oväntat, domarna till hovrätten, något som P4 Blekinge var först med att berätta.

Forsberg hade i tingsrätten yrkat på mellan 12-15-års fängelse för de båda männen som dömdes för att ha tillverkat uppemot 150 kilo amfetamin i sitt restaurangkök i Blekinge.

Hovrätten väntas ta upp fallet i slutet av augusti eller i början av september.

Läs mer om "knarkkrögarna” här:

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons