Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Pengaregn över Sillhövda

Efter alla upprop för det förskingringsdrabbade Sillhövda AIK har nu över 50 000 kronor skänkts till klubben, från alla möjliga håll.
Karlskrona • Publicerad 25 februari 2018
Många sympatiserar just nu med den förskingringsdrabbade föreningen i Holmsjö.
Många sympatiserar just nu med den förskingringsdrabbade föreningen i Holmsjö.Foto: Pontus Lundahl

– Det handlar om allt från 15 kronor från ett barn till betydligt större summor, säger en rörd ordförande, Martin Hansson, till SVT Nyheter Blekinge.

Sedan förskingringen uppdagades har såväl den lilla idrottsföreningen som likaledes drabbade KD:s lokalförening i Karlskrona, där den misstänkte 40-åringen också innehade kassörsposten, överösts med uppmuntrande tillrop, och pengar.

Annons

Redan i torsdags skänkte Centerkvinnorna i Holmsjö 3 000 kronor, och dagen därpå kom 2 000 kronor från Kajakklubben Eskimå, som samtidigt uppmanade alla andra föreningar i länet att göra detsamma.

I eftermiddag håller Sillhövda AIK årsmöte, och sannolikt är det den uppkomna situationen, föreningen blev i ett bankrutt, det som kommer att diskuteras mest.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons