Nyheter

Per Nilsson tog emot årets kulturpris

BLEKINGE Artikeln publicerades
    Per  Nilsson håller tacktal sedan BLT:s chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk delat ut tidningens kulturpris för 2018 à 50 000 kronor.
Foto: Mats Blennow
Per Nilsson håller tacktal sedan BLT:s chefredaktör Mimmi Karlsson Bernfalk delat ut tidningens kulturpris för 2018 à 50 000 kronor.

Sölvesborgsförfattaren Per Nilsson fick ta emot 50 000 kronor när Blekinge Läns Tidnings kulturpris delades ut under torsdagskvällen.

Priset delades ut under en bokkväll som arrangerades på Scandic i samarbete med Akademibokhandeln och Systrarna Lindqvist.

Förra årets pristagare var Wiktor Eriksson som är regissör och manusförfattare till succéfilmen ”Jordgubbslandet”, som spelades in i Sölvesborgstrakten. I år var det barn- och ungdomsförfattaren Per Nilsson, född i Malmö men boende i Sölvesborg sedan många år tillbaka, som fick ta emot priset på 50 000 kronor.

På plats under bokkvällen var också Youtubestjärnan och programledaren Clara Henry som nu är aktuell med sin andra bok "Mot framtiden – En simpel guide till att krossa patriarkatet".

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.