Nyheter

Prideparad i Sölvesborg – i protest mot stoppad regnbågsflagga

Sölvesborg/Karlskrona Artikeln publicerades
Karlskrona Pride 2019.
Foto: Ola Åkeborn
Karlskrona Pride 2019.

Efter Sölvesborgs kommuns beslut att stoppa Pride-flaggan på stadshuset kontrar nu arrangören av Karlskrona Pride Festival – med en parad i Sölvesborg.

Beskedet om att regnbågsflaggan inte längre ska hissas på stadshuset i Sölvesborg, efter beslut av det politiska samstyret mellan SD, M, KD samt Sölvesborg- och Listerpartiet, har upprört många.

Nu kontrar en av kritikerna, moderaten Sophia Ahlin som också är ordförande för Karlskrona Pride, med att för första gången arrangera en Prideparad i Sölvesborg skriver hon på sin Facebook-sida, rapporterar SVT Blekinge.

– Det blir på fredagen under Prideveckan. På lördagen kör vi som vanligt i Karlskrona. Beslutet är redan fattat i vår styrelse, säger Sophia Ahlin till SVT.

Ahlin säger att behovet av en Prideparad tycks särskilt stort i Sölvesborg efter den senaste tidens debatt.

– Varken polisen eller kommunen kan hindra planerna. De kan ta vilka flaggbeslut de vill, men vi arbetar utifrån grundlagen, säger Sophia Ahlin.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.