Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Rödeby SK räddade en pinne

Blekingelagen klarade godkänt i andra omgången i schackallsvenskan i helgen. I en på förhand svår uppgift klarade Rödeby SK oavgjort bort mot Jönköpings SK. Karlshamns SS spelade oavgjort mot Kristianstads SS en rival till seriesegern. Medan Ronneby SK förlorade överraskande stort mot Växjö SK II.
Blekinge • Publicerad 16 november 2018

Rödeby SK spel i division 1 innebär långa resor och med det svårigheter att få ihop det bästa laget. I de inledande matcherna har Rödeby på de tre fyra sista borden ställt upp med reserver. Ingen skugga ska falla på reserverna och i båda matcherna har poäng tagits. En fullpoängare hemma i nästa omgång mot Eksjö II och laget är stabilt med i toppen. I matchen mot Jönköping säkrades poängen genom fint spel av Håkan Greiff, Magnus Wahlbom på första borden. Hans Nilsson, nygammal i klubben som vann på sista bordet och junioren Mattias Nilsson som spelade remi, liksom veteranen Dragan Lacic ska också nämnas.

I Karlshamn, division 2, visar förstabordsspelaren Bo Anders Svensson fin form och vann ett kampparti mot Kristianstads Jan Persson. Övriga segrar i Karlshamn togs av Mikhail Dolgov, och Jörgen Persson.

Annons

Ronneby SK, i samma serie, utklassades på hemmaplan av seriefavoriten Växjö SK II som vann med 7-1.

Tore Dahlqvist

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons