Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Runda med hälsan i fokus

Den 30 mars återvänder Hälsorundan för andra året. Då kan du åka runt bland 22 företag som vill hjälpa dig att bli frisk och hälsosam.
Blekinge • Publicerad 28 mars 2019
Den 30 mars kan du åka runt och besöka Blekinges hälsoföretag.
Den 30 mars kan du åka runt och besöka Blekinges hälsoföretag.Foto: Dan Balilty

Hälsorundan arrangerades för första gången 2018 och det är medlemmar i föreningen Well network som ligger bakom den. De tycker att det gick bra men inser att det tar tid att starta upp något nytt.

– Utifrån det tycker jag att vi gjorde en bra runda, säger Ann-Charlotte Hassellöf, som är ordförande för föreningen.

Annons

Tanken är att Hälsorundan ska anordnas en gång om året, nu blir det den 30 mars.

– Vårt mål är att människor ska få kunskap om olika alternativa möjligheter till att bli friska eller vidmakthålla sin hälsa, berättar hon.

Arrangemanget går ut på att besökarna åker runt till de medverkande företagen likt konstrundan och gårdsbutiksrundan. Hittar till dem gör du med hjälp av kartan som finns i foldern som har skapats för Hälsorundan. Foldern finns hos företagen samt på Well networks hemsida och Bättre hälsa i Blekinges Facebooksida.

I år medverkar 22 företag från hela länet.

– Alla har ett helhetstänk. Det kan handla om hur kroppen reagerar på det du äter, på det du gör med kroppen, på hur energifälten reagerar både på det vi gör och hur vi tänker, säger Ann-Charlotte om de medverkande.

De sex företagen i Sölvesborg har dock valt att samla sig i en gemensam lokal på Stortorget.

– Det är helt nytt att vi får använda en lokal vid Stortorget.

– Vi ville göra något gemensamt och samlas på ett ställe med roliga programpunkter för att göra det lättare för folk, berättar Stina Helmersson, en av medlemmarna.

Hon menar att det i Sölvesborg kan vara långa avstånd mellan hälsoföretagen och därmed svårare att köra runt bland deltagarna. I lokalen kommer det bland annat att finnas terapeuter, försäljare, prova på-pass, och meditation.

Ny för 2019 är en tipsrunda. Svarsformuläret finns i foldern och besökarna hittar frågorna hos deltagarna.

Stina PetterssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons