Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

S överklagar beslutet att Almroth sparkades

Socialdemokraterna har bestämt sig för att överklaga Regionstyrelsens beslut att sparka sjukhuschefen Lars Almroth – till Förvaltningsrätten.
Blekinge • Publicerad 25 juni 2019
Lars Almroth tvingades gå från sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge.
Lars Almroth tvingades gå från sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör i Blekinge.

Nyligen togs beslutet att sparka sjukvårdsdirektören Lars Almroth – ett beslut som nu Socialdemokraterna i Region Blekinge överklagar till Förvaltningsrätten i Växjö.

Det man ifrågasätter är att regionstyrelsens ordförande Alexander Wendt (M) vägrade att ta upp S-yrkandet att ha ett öppet styrelsemöte även när Almroths personalärende togs upp.

Annons

”Socialdemokraterna ifrågasatte ordförandens tolkning av kommunallagen och att allianspartierna använde det som argument för att fatta sitt beslut bakom stängda dörrar. Samtliga ledamöter i Regionstyrelsen deltog inte heller i beslutet om förslaget till en överenskommelse, vilket krävs när det handlar om en så kallad myndighetsutövning”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

Under måndagen skickades en överklagan in till Förvaltningsrätten där man begär en laglighetsprövning.

Thomas TörnqvistSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons