Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Så många beslag gjorde Tullen i Blekinge

Tullverket beslagtog mer kokain och heroin i fjol än vad man har gjort på många år.
Men i Blekinge låg beslagen på samma nivå som tidigare.
Blekinge • Publicerad 12 februari 2019
Foto: Christina Sjˆgren/TT

Varje år presenterar Tullverket statistik över de beslag av narkotika, vapen och alkohol som man har gjort under fjolåret. Resultatet för 2018 är det näst bästa på de senaste tio åren, men det slår inte rekordåret 2017 då man gjorde flera stora belag.

– Det är både glädjande och bekymrande. Glädjande då det är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, bekymrande för att beslagen i sig är symtom på en omfattande brottslighet där det är svårt att se några tydliga tecken på avmattning, säger Charlotte Svensson.

Annons

För Blekinges del ligger beslagen dock på samma nivå som tidigare år.

– Det ser ungefär likadant ut som det har gjort tidigare. Vi kan inte se några trender i Blekinge, säger Teresa Brinck, biträdande chef för Kompetenscenter gränsskydd Malmö.

Fokus för Tullverket i södra Sverige var under fjolåret så kallade spritbussar som oftast kommer in till Skåne vi Öresundsbron. Några sådana beslag har inte gjorts i Blekinge utan här görs de flesta beslagen vid färjelägena i Karlshamn och Karlskrona.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons