Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Silver för Karlskrona i tävling om årets stadskärna

Karlskrona knep silverplatsen i tävlingen om årets stadskärna. På fredag firas placeringen på Stortorget.
Karlskrona • Publicerad 23 maj 2019
Flygbild över Stortorget i Karlskrona.
Flygbild över Stortorget i Karlskrona.Foto: Mattias Mattisson

Utmärkelsen Årets stadskärna 2019 delades ut under onsdagskvällen i samband med Svenska stadskärnors årskonferens i Linköping.

Vinsten kammades hem av Östersund och på tredjeplats hamnade Åmål.

Annons

”Vi nådde inte riktigt hela vägen. Men allt det fantastiska arbete som lagts ner av hängivna och engagerade människor kan ingen ta ifrån oss”, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero, i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Jag är så stolt över att vi var en av tre stadskärnor, i hela landet, som gick till final. Jag vill av hela hjärtat tacka för ett otroligt väl utfört arbete.”

På fredag firas silverplatsen med kaffe och bakelse på Stortorget. Där kommer politiker, fastighetsägare, företagare och andra som deltagit i samarbete för att utveckla stadskärnan finnas på plats för att berätta mer om sitt arbete och tävlingen.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons