Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Priset på sommarkortet höjs

Redan nu utlovar Blekingetrafiken ett sommarkort nästa år – som dessutom, på mångas begäran, också kommer att gälla för resor med Skärgårdstrafiken.
Blekinge • Publicerad 15 december 2017
Sturköpendeln kommer också att ingå i Sommarkortet 2018.
Sturköpendeln kommer också att ingå i Sommarkortet 2018.Foto: Mattias Mattisson

Priset för kortet blir 650 kronor, och kommer att gälla från den 15 juli till den 15 augusti.

Nytt redan från den här veckan är att cyklar får tas med gratis på Sturköpendeln – och även på tåget. Platserna är emellertid begränsade. Tidigare har det kostat pengar att ta med cykeln på pendeln.

Annons

– Många tågpendlare har tidigare cyklat till sin station, fått ställa cykeln där – och sedan fått ta sig till sin arbetsplats till fots. Det här underlättar betydligt för dem, och har länge också stått på önskelistan, säger Anna Claesson, marknadschef på Blekingetrafiken, till Sydöstran.

Plats för cyklarna finns det i tågens lågvagnsdel.

Biljettpriserna har höjts - med upp till nästan 15 procent.
Biljettpriserna har höjts - med upp till nästan 15 procent.Foto: Mattias Mattisson

Vad som ännu kanske inte riktigt satt sig är de nya priserna i kollektivtrafiken i länet. Prishöjningen togs i regionstyrelsen i höstas, och började gälla i söndags.

– Det är relativt små justeringar, menar Anna Claesson.

– För till exempel pendlare med Resekortet sker ingen höjning alls, medan biljettpriset ombord på buss, och priset för mobilbiljetter, höjs med en krona i första zonen, och med en krona i zonerna 3-7.

Största utfallet blir det för en resenär med enstaka längre resor i länet, från t ex Karlskrona till Sölvesborg eller Olofström, åtta zoner, med resekort. Tidigare kostade den resan lite drygt 90 kronor, medan den nu kostar 104; alltså ungefär 15 procents höjning.

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons