Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Smugglingsströmmar via Blekinge

Även om utredningen efter ett år flyttades över till Polen framgår det nu av Tullverkets statistik för de senaste åren att cannabisbeslaget på Verkö för lite drygt ett år sedan verkligen var ett rekordbeslag - på över 300 kilo cannabis.
Blekinge • Publicerad 14 februari 2018
Framför allt är det alkohol och cigaretter som hittas i färjeläget på Verkö.
Framför allt är det alkohol och cigaretter som hittas i färjeläget på Verkö.Foto: Maths Olsson

I dag höll Tullverket presskonferens kring fjolårets beslag, som för södra Sverige innebar idel ökningar av nästan samtliga preparat. Bland annat hittades 2,4 ton cannabis, 368 kilo amfetamin, 93 kilo kokain och 37 kilo heroin.

Men huvudsakligen i fordon i Malmö och Helsingborg.

Annons

I Blekinge stannade det i fjol vid lite drygt nio kilo cannabis, jämfört med drygt 340 kilo 2016.

Vidare hittades det 539 ectasytabletter, nästan 50 000 narkotiska läkemedel i tablett- och kapselform, samt 3 344 liter sprit och 77 000 liter starköl. Det gjordes också beslag av 1,6 miljoner cigaretter samt 44 av ”farliga föremål och andra vapen”.

I hela landet gjordes det 6 600 beslag.

2018 kan komma att innebära nya rekord på flera fronter, i Blekinge. Så sent som häromveckan hittades 640 000 cigaretter, 3 200 limpor, i en polsk lastbil på Verkö, och två pallar starköl.

Björn MogreenSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons