Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sydöstran i dag för fem år sedan: Spriten flödade på studentkryss

Supande, slagsmål och försvunna studenter var huvudnyheten detta datum 2014.
Blekinge • Publicerad 16 april 2019 • Uppdaterad 29 april 2019
Sydöstran den 16 april 2014.
Sydöstran den 16 april 2014.

För exakt fem år sedan i dag den 16 april 2014 skrev Sydöstran om studentkryssningar till Polen som utgick från Stockholm och Karlskrona.

Arrangören lockade med frikostiga priser, bland annat kunde man köpa sex öl för 50 kronor och vittnesuppgifter talade om supande, slagsmål och försvunna studenter.

Annons

En upprörd förälder berättade för Sydöstran att hans dotter fått stränga förmaningar innan avresan.

- Vi höll förmaningstal innan, ”gå inte in i hytter med folk du inte känner” och liknande, sade den anonyme pappan till tidningen.

Sydöstran den 16 april 2014.
Sydöstran den 16 april 2014.

Bland övriga nyheter denna dag fanns en välkommen peng till kulturen i skolorna i Karlshamn, hela 585 000 kronor från Statens kulturråd och tidningen Media-Booms pangnyhet; att de skulle intervjua självaste kungen på majestätets födelsedag den 30 april. Sammanlagt handlade det om en resa för tio personer under fyra dagar där även andra kändisar fick frågor av nyfikna reportrar.

Karlskrona HK var också på tapeten den här dagen 2014. Klubben hade leverantörsskulder på tre miljoner kronor. Nyheten var att man ville skriva av 70 procent av skulderna. Annars var ett av alternativen konkurs, enligt Blekingesports artikel.

Vill du också ha tillgång till Sydöstrans tidningsarkiv?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Mattias NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons