Nyheter

Sydöstran i dag för fem år sedan: Student svårt ryggskadad vid nollning

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Bertil Ericson / TT

Kunde varken gå eller sitta efteråt.

I Sydöstran den 11 september 2014 skrev vi om en 24-årig lärarstudent från Blekinge som skadade sin rygg allvarligt i samband med en nollning på Linnéuniversitetet i Växjö.

Som en del av nollningsleken låg kvinnan på rygg med med fötterna ovanför sitt huvud. En kvinna i samma klass satte sig med kraft på kvinnans bakdel ett par gånger under leken. Vid det första tillfället tappade 24-åringen andan. Andra gången knäckte det till i hennes rygg, och hon kunde varken gå eller sitta.

Efter att hon förts till sjukhus för undersökning kunde hon inte sitta rakt på sex veckor. Senare fick hon 28 000 kronor i ersättning för två procents invaliditet.

Andra nyheter från Sydöstran den 11 september 2014:

• Politikertoppar har missat socialens nödrop

• Ronneby går mot nytt rekord i valdeltagande

• Krävs på kvarts miljon efter kapade grenar

Vill du också ha tillgång till Sydöstrans arkiv?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.