Nyheter

Sydöstran i dag för fem år sedan: Unga fans samlade in pengar till KHK

Blekinge Artikeln publicerades
Fr.v. Elsa Nilsson, Karin Jilder, Amelia Alsén och Tilde Brinkehed har samlat in pengar till KHK som här överlämnas till ordförande Rolf Lindberg
Foto: Mattias Mattisson
Fr.v. Elsa Nilsson, Karin Jilder, Amelia Alsén och Tilde Brinkehed har samlat in pengar till KHK som här överlämnas till ordförande Rolf Lindberg

Överräckte pengarna i en gyllene hatt.

För exakt fem år sedan, den 8 maj 2014, skrev vi om några unga tjejer i Karlskrona som på eget initiativ knackat dörr för att samla in pengar till krisdrabbade KHK.

Det handlade om Elsa Nilsson, Karin Jilder, Amelia Alsén och Tilde Brinkehed.

– Karins pappa har berättat att de kan gå i konkurs om de inte får in pengar, sa Amelia Alsén till Sydöstran i samband med att de överräckte sitt insamlade kapital bestående av 593 kronor till dåvarande klubbchefen Rolf Lindberg.

– Sådana här initiativ gör att vi klubben får motivation och ork att gå vidare, sa han.

Fast det ekonomiska bidraget var samtidigt förbundet med en del krav.

– Ni får tänka på framtiden om ni ska slösa, sa Elsa Nilsson.

– Och inte köpa fler spelare, eller bara sådana som är billiga, tillade Amelia Alsén.

Andra nyheter från den 8 maj 2014:

Krematoriet i Karlshamn läggs ner, Extra gör storsatsningar i Mjällby och lindar får ge vika för parkeringsplatser utanför Coop i Sölvesborg.

Vill du också ha tillgång till Sydöstrans arkiv?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.