Nyheter

Sydöstran i dag för fem år sedan: Utbrett knallefusk på Lövmarknaden

Blekinge Artikeln publicerades
Lövmarknad
Foto: Franz Feldmanis
Lövmarknad

Var fjärde knalle fuskade.

Den 20 juni 2014 skrev Sydöstran om det årets upplaga av Lövmarknaden i Karlskrona. Nyheten var att var fjärde knalle på något sätt fuskade och blev påförd en straffavgift på 10 000 kronor.

Det kunde handla om att man saknat kassaregister, inte slagit in köpet eller gett kunden något kvitto.

Kontrollchefen på Skattemyndigheten Alf Petersson menade att många knallar ansåg att myndigheten bedrev hetsjakt på dem, något han tillbakavisade med orden:

– Det finns kassaregister i dag som är absolut säkra och som tål väta. Har man rent samvete klagar man inte heller på att vi gör våra kontroller för att komma åt deras oseriösa konkurrenter.

Andra nyheter i Sydöstran den 20 juni 2014:

•Polisprotest mot låga löner.

•Hasslöbron firar 50 år.

•Friskola slipper skära ner.

•Han samlar in cyklar till asylsökande.

•Hotfull man orsakade kaos.

Vill du också ha tillgång till Sydöstrans arkiv?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.