Nyheter

Sydöstran i dag för fem år sedan: Ville att Anticimex tog hand om måsarna

Blekinge Artikeln publicerades
Foto: Hasse Holmberg / TT

”Vi accepterar inte längre att få våra bilar nerskitade av måsar”.

Tolv familjer boende i gamla tingshuset i Ronneby krävde den 12 juni 2014 i ett medborgarförslag att Ronneby - liksom Karlshamn - lät Anticimex ta hand om det upplevda problemet med fiskmåsar som smutsade ner.

”Fiskmåsarna hör inte hemma i city, de förorenar och är obehagliga när de har sina ungar. Deras avföring är frätande och kommer i stora mängder. Vi accepterar inte längre att få våra bilar nerskitade av måsar”, stod det bland annat i det medborgarförslag som slussades vidare till Miljö- och byggnadsnämnden.

– Att skjuta ut måsarna i centrum är uteslutet. Men möjligen kan man sticka hål på äggen, då blir det inga ungar när fåglarna ruvar, sa kommunfullmäktiges ordförande Nils-Ingmar Thorell.

Andra nyheter i Sydöstran den 12 juni 2014:

•Minskad lukt från AAK till hösten.

•Idrottshistoria flyttas till annan ort.

•Nytt bolag kör färdtjänst.

Vill du också ha tillgång till Sydöstrans arkiv?

Då ska du logga in och bli plusläsare. Mer information hittar du här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.