Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tolv gripna i bedrägerihärvan runt affärsmannen

Tolv män i åldrarna 25 till 60 år har gripits på flera olika orter i södra Sverige för misstänkt inblandning i härvan runt den så kallade affärsmannen i Blekinge som har lurat till sig miljontals kronor genom bedrägerier.
Blekinge • Publicerad 17 april 2018
Foto: Mattias Mattisson

Den huvudmisstänkte i utredningen, en 29-årig man från Blekinge, är sedan tidigare häktad i sin frånvaro och har begärts utlämnad från Marocko.

Han är misstänkt för att genom 96 grova bedrägerier ha lurat brottsoffer på cirka 85 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Annons

De som nu gripits är misstänkta för olika brott, som grovt bedrägeri, grovt penningtvättsbrott och penningtvättsbrott, uppger åklagare Kjell Janneson i pressmeddelandet. De ska antingen har varit involverade i bedrägerierna eller tagit del av utbytet av brotten, misstänker polis och åklagare.

Gripandena har gjorts i Malmö, Osby, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Göteborg och Jönköping.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons