Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

TV: Gribshunden blir öl i USA

Ett bryggeri i USA har börjat tillverka en öl som heter Gribshunden, efter galjonsfiguren från 1400-talet som har hittats utanför Blekinges kust.
Bryggeriet har även gjort en udda reklamfilm som visar hur det ”magiska receptet” till ölen hittas på Östersjöns botten.
Blekinge • Publicerad 2 mars 2018

Det är bryggeriet Gibb’s Hundred Brewing Company i Greensboro, North Carolina i USA som har börjat brygga ölet Gribshunden, som är av sorten ”Baltic porter”.

Ägaren Mark Gibb hittade historien om Gribshunden på nätet på grund av hans och galjonsfigurens lika namn. Och den intressanta historien om Gribshunden gjorde att han ville brygga en öl av den.

Annons

Bryggeriet har dessutom gjort en udda och rolig reklamfilm för ölen som visar hur det ”magiska receptet” hittas på Östersjöns botten.

– Gribshunden sprider sig över världen på de mest oväntade sätt! säger Marcus Sandekjer, länsmuseichef på Blekinge museum som har en utställning om Gribshunden, om ölen.

Se den bisarra reklamfilmen här!

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons